Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stampersgat vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Stampersgat? Vloerverwarming wil zeggen een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Stampersgat!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-stampersgat-4754

Vloerverwarming laten leggen in Stampersgat

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. In die situatie weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de gang, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, keuken. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, linoleum, vinyl, PVC, parket, tegels. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Stampersgat eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief krijg je kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Halderberge en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Stampersgat

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem is onderhevig aan diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In de lijst hierna vertellen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Stampersgat.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Therminon, WTH, Magnum, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Stampersgat

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Stampersgat

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit betekent dat de opwarmtijd niet lang is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Stampersgat.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Stampersgat liggen tussen de €1100,00 – €2500,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei facetten. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stampersgat (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€770 – €795
20 – 25 m2€925 – €1275€1025 – €1475
45 m2€2250 – €2850€2600 – €3275
65 m2€3800 – €4450€4150 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5725€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, wapening en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: diverse afwerkvloeren werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand lees je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stampersgat? In het onderstaande overzicht check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Bosschenhoofd, Kruisland en Hoeven.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Halderberge is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Stampersgat?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.900 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het type model (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het type model, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stampersgat, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De tweede optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4754.

Plaats een reactie