Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oud Gastel vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Oud Gastel? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site verstrekken we uitgebreide informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Oud Gastel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-oud-gastel-4751

Vloerverwarming laten leggen in Oud Gastel

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, badkamer, berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire systemen zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, laminaat, tapijt, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Oud Gastel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail delen we 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Halderberge en de regio daarbuiten. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van goede vloerverwarming specialisten omgeving Oud Gastel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Oud Gastel.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Intergas, Remeha, Bosch, Nefit.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Magnum, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oud Gastel

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Oud Gastel

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oud Gastel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oud Gastel liggen tussen de €1025,00 – €1825,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van meerdere werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oud Gastel (update zondag, 21 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€750 – €805
20 – 25 m2€825 – €1300€1000 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2850€2625 – €3300
60 – 70 m2€3750 – €4375€4175 – €4850
85 m2 +€5250 – €5700€5750 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: enkele soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oud Gastel? Hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Hoeven, Stampersgat en Zegge.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Halderberge kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.halderberge.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oud Gastel?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €750 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.100 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het gekozen systeem (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oud Gastel, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4750, 4751.

Plaats een reactie