Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kattendijke vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Kattendijke? Vloerverwarming betreft een type verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bekijk je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kattendijke!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-kattendijke-4474

Vloerverwarming laten leggen in Kattendijke

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan omlijnen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld toilet, gang, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een basis dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tapijt, parket, linoleum, tegels, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kattendijke eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail krijg jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Goes en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Kattendijke

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je meer informatie over de te overwegen installaties en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Kattendijke.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum, Therminon0Kattendijke

  Een elektrische installatie werkt op basis van stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kattendijke

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kattendijke.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw kamer op een duurzame wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kattendijke liggen rond de €1100,00 tot €2325,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Alternatieve onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In het volgende schema bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kattendijke (update woensdag, 22 mei 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€755 – €810
20 m2€800 – €1325€1050 – €1600
45 m2€2275 – €2875€2550 – €3400
65 – 70 m2€3850 – €4450€4125 – €4850
80 – 90 m2€5225 – €5800€5575 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Notitie: sommige types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bieden we samengevat de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kattendijke? In de tabel hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Wolphaartsdijk, Wilhelminadorp en s-Heer Arendskerke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Goes is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kattendijke?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.275 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (elektrisch of watergedragen), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kattendijke, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4474.

Plaats een reactie