Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heer Hendrikskinderen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in s-Heer Hendrikskinderen? Vloerverwarming wil zeggen een populaire manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de populaire vloerverwarming categorieën en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heer Hendrikskinderen!

De voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-s-heer-hendrikskinderen-4472

Vloerverwarming laten leggen in s-Heer Hendrikskinderen

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de toilet, berging / schuur, slaapkamer, gang, badkamer, woonkamer. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of vloerafwerking als laminaat, tapijt, vinyl, parket, linoleum, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in s-Heer Hendrikskinderen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Goes en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen nabij s-Heer Hendrikskinderen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vertellen we handige informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in s-Heer Hendrikskinderen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouwsysteem

Bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Magnum, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in s-Heer Hendrikskinderen

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in s-Heer Hendrikskinderen

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heer Hendrikskinderen.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heer Hendrikskinderen variëren tussen de €1175,00 tot €2125,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Zo is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Andere facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heer Hendrikskinderen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €790
25 m2€875 – €1350€1100 – €1575
45 m2€2300 – €2850€2550 – €3250
60 m2€3850 – €4500€4100 – €4775
80 m2 +€5200 – €5700€5575 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten, noppenplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere soorten zijn minder handig om te kiezen. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave tref je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heer Hendrikskinderen? Op deze pagina tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in s-Heer Arendskerke, Kattendijke en Lewedorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Goes krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €875 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het type systeem, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heer Hendrikskinderen, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4471, 4472.

Plaats een reactie