Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wolphaartsdijk vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Wolphaartsdijk? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts lees je uitgebreide informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wolphaartsdijk!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-wolphaartsdijk-4470

Vloerverwarming laten leggen in Wolphaartsdijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld gang, keuken, badkamer, toilet, woonkamer, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende types zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, tegels, laminaat, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wolphaartsdijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Goes en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming installateurs nabij Wolphaartsdijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. In onderstaande opsomming delen we handige informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept wordt steeds populairder. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wolphaartsdijk.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Intergas, AWB, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, WTH, Danfoss, Technea, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Wolphaartsdijk

Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wolphaartsdijk

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wolphaartsdijk.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wolphaartsdijk komen uit tussen de €1000,00 – €2025,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Om te beginnen worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wolphaartsdijk (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1250€1000 – €1550
40 – 45 m2€2225 – €2750€2525 – €3375
60 – 65 m2€3725 – €4500€4075 – €4875
85 – 90 m2€5125 – €5675€5650 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Zeeland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: meerdere constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok tref je stapsgewijs praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wolphaartsdijk? In het gedeelte hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Lewedorp, s-Heer Hendrikskinderen en Nieuwdorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Goes is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor groene producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Wolphaartsdijk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wolphaartsdijk, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4458, 4470, 4471.

Plaats een reactie