Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming s-Heer Arendskerke vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in s-Heer Arendskerke? Vloerverwarming wil zeggen een watergedragen of elektrisch systeem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site lees je bruikbare informatie over de hedendaagse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in s-Heer Arendskerke!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-s-heer-arendskerke-4458

Vloerverwarming laten leggen in s-Heer Arendskerke

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, keuken, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, tegels, laminaat, tapijt. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in s-Heer Arendskerke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post krijg je offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goes en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving s-Heer Arendskerke

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vind je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovaties en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in s-Heer Arendskerke.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Vaillant, Remeha, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, WTH, Magnum, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in s-Heer Arendskerke

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in s-Heer Arendskerke

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in s-Heer Arendskerke.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in s-Heer Arendskerke kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2025,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van meerdere aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in s-Heer Arendskerke (update maandag, 4 maart 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €735€750 – €810
20 – 25 m2€850 – €1300€1100 – €1550
50 m2€2300 – €2850€2575 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4425€4150 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5775€5725 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, wapening, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna verstrekken we samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in s-Heer Arendskerke? Hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Nieuwdorp, Wolphaartsdijk en Borssele.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Goes ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor slimme en duurzame energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in s-Heer Arendskerke?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort product (warm water systeem of met stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het gewenste model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in s-Heer Arendskerke, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4458.

Plaats een reactie