Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Knegsel vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Knegsel? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit portaal ontdek je praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Knegsel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-knegsel-5511

Vloerverwarming laten leggen in Knegsel

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de toilet, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer, berging / schuur. Wanneer omhanden kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, parket, laminaat, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de installatiebedrijven in Knegsel zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om adresgegevens, mailadres en telefoonnummer. Via de mail krijg je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Eersel en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installateurs regio Knegsel

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt meer en meer toegepast. Vooral als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Knegsel.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Therminon, Magnum, Technea, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Knegsel

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een korte reactietijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Knegsel

Als je kiest voor infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Knegsel.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Knegsel komen uit tussen de €1175,00 tot €1825,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allerlei facetten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Knegsel (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€750 – €785
20 – 25 m2€875 – €1300€950 – €1525
45 – 50 m2€2275 – €2825€2625 – €3200
60 m2€3750 – €4450€4050 – €4750
90 m2 +€5250 – €5675€5575 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: bepaalde afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Knegsel? In het onderstaande overzicht delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Schijndel, Vessem en Vorstenbosch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Eersel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.eersel.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Knegsel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.300 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Knegsel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5504, 5511.

Plaats een reactie