Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ruinerwold vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Ruinerwold? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform delen we nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ruinerwold!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-ruinerwold-7961

Vloerverwarming laten leggen in Ruinerwold

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, toilet, badkamer. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, laminaat, linoleum, PVC, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Ruinerwold alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in De Wolden en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van beschikbare vloerverwarming experts nabij Ruinerwold

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bieden we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Ruinerwold.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum0Ruinerwold

  Elektrische verwarming in de vloer werkt op basis van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Een korte reactietijd.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ruinerwold

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Ruinerwold.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ruinerwold liggen tussen de €1050,00 tot €2050,00. De precieze kosten hangen af van velerlei werkzaamheden. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ruinerwold (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€765 – €800
25 m2€850 – €1350€975 – €1475
45 m2€2250 – €2875€2700 – €3225
70 m2€3825 – €4350€4150 – €4725
90 m2 +€5175 – €5775€5675 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder bekijk je een toelichting / aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ruinerwold? Onderstaand bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Veeningen, Ruinen en de Wijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Wolden bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Ruinerwold?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €6.300 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type systeem, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ruinerwold, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7960, 7961, 7963.

Plaats een reactie