Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming de Wijk vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in de Wijk? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina delen we handige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in de Wijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-de-wijk-7957

Vloerverwarming laten leggen in de Wijk

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, gang, keuken, toilet, slaapkamer. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een soort verwarming. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of vloerafwerking als laminaat, parket, PVC, vinyl, linoleum, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in de Wijk alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Wolden en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van bekende vloerverwarming specialisten omgeving de Wijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok check je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in de Wijk.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, WTH, Warmup, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in de Wijk

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in de Wijk

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in de Wijk.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in de Wijk liggen tussen de €1200,00 tot €2300,00. De exacte kosten hangen af van verschillende factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, de legwijze en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in de Wijk (update maandag, 22 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €745€760 – €785
25 m2€850 – €1275€950 – €1625
40 m2€2200 – €2800€2525 – €3350
60 – 65 m2€3775 – €4400€4100 – €4750
80 m2 +€5250 – €5650€5500 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: diverse vloeren geven minder goede prestaties. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het volgende blok vind je in het kort meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in de Wijk? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Rouveen, Veeningen en Rogat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Wolden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor duurzame installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in de Wijk?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.250 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief kom tot stand door het type systeem (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in de Wijk, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als goedkoopste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7924, 7957.

Plaats een reactie