Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Veeningen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Veeningen? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de bekendste typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Veeningen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-veeningen-7958

Vloerverwarming laten leggen in Veeningen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan verhelderen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, slaapkamer, badkamer, keuken, toilet, woonkamer. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen zal een infrarood model absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, tegels, PVC, vinyl, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Veeningen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Via mail of per post bieden we vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Wolden en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Veeningen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem hangt af van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de maximale kosten. Hieronder delen we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Veeningen.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Magnum, e-Heat, Danfoss, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Veeningen

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Veeningen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Veeningen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Veeningen liggen tussen de €1075,00 tot €1950,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Veeningen (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€770 – €780
20 – 25 m2€800 – €1300€1125 – €1525
40 m2€2350 – €2850€2575 – €3400
60 m2€3725 – €4375€4050 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5725€5525 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Drenthe).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Veeningen? In het gedeelte hieronder delen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in IJhorst, Koekange en Rouveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Wolden bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Veeningen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor 10 m2 tot wel €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Veeningen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7924, 7958.

Plaats een reactie