Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerkenveld vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Kerkenveld? Vloerverwarming betreft een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten ontdek je uitgebreide informatie over de actuele typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kerkenveld!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-kerkenveld-7926

Vloerverwarming laten leggen in Kerkenveld

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Met een professional ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Ook is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste installaties zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, laminaat, tegels, vinyl, parket. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Kerkenveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in De Wolden en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Kerkenveld

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem heeft te maken met meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de maximale kosten. In onderstaande opsomming vertellen we meer info over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kerkenveld.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Bosch, AWB, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Magnum, Technea, Warmup, WTH.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Kerkenveld

Een elektrisch model werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Laat vloerverwarming infrezen in Kerkenveld

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kerkenveld.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw plek op een goedkope manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerkenveld komen uit tussen de €1175,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. velerlei aspecten. Boven alles is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerkenveld (update dinsdag, 16 april 2024).

OppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€750 – €790
20 – 25 m2€900 – €1325€975 – €1575
50 m2€2250 – €2775€2700 – €3375
60 – 70 m2€3825 – €4425€4075 – €4875
80 – 90 m2€5200 – €5800€5700 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, verdeler, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Drenthe).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Let op: diverse constructies hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de opsomming hieronder bieden we stapsgewijs meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerkenveld? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Nieuwlande, Hollandscheveld en Geesbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Wolden ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Kerkenveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.425 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde product, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerkenveld, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7926.

Plaats een reactie