Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Linde vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Linde? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vertellen we je nuttige informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Linde!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-linde-7925

Vloerverwarming laten leggen in Linde

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. In dat geval heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in 5 korte onderdelen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Specificeer het aantal vierkante meters en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, badkamer, toilet, gang, slaapkamer, keuken. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire modellen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, parket, linoleum, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Linde zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in De Wolden en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Linde

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de volgende bullets bekijk je informatie over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Linde.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, ATAG, Vaillant, Bosch, Nefit.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een extra sterke vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Linde

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Linde

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Linde.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Linde komen uit tussen de €1300,00 – €2050,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere facetten die de prijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Linde (update zondag, 26 mei 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€760 – €805
20 – 25 m2€825 – €1300€1150 – €1525
40 – 50 m2€2300 – €2825€2625 – €3325
60 – 65 m2€3800 – €4500€4200 – €4875
80 m2 +€5150 – €5700€5725 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Drenthe).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok check je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Linde? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Drenthe. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Geesbrug, Kerkenveld en Elim.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente De Wolden is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.dewolden.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Linde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gewenste model (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Linde, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7925.

Plaats een reactie