Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Akersloot vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Akersloot? Het gaat om een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je alles over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Akersloot!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-akersloot-1921

Vloerverwarming laten leggen in Akersloot

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan keuken, berging / schuur, badkamer, toilet, gang, woonkamer. Indien beschikbaar kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In kleinere huisjes is een infrarood product ook een optie.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, PVC, tapijt, parket, laminaat, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Akersloot alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail krijg jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Castricum en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Akersloot

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze hangt af van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de maximale kosten. Hieronder check je details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Akersloot.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Nefit, AWB, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Akersloot

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Akersloot

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Akersloot.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Akersloot schommelen tussen de €1150,00 tot €2400,00. De precieze kosten komen tot stand door verschillende factoren. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Akersloot (update donderdag, 13 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€775 – €785
20 – 25 m2€900 – €1225€1125 – €1500
50 m2€2200 – €2850€2500 – €3200
65 m2€3700 – €4500€4150 – €4800
85 – 90 m2€5250 – €5775€5750 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Notitie: diverse vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand check je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Akersloot? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Groet, Egmond aan Zee en Schoorl.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Castricum krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.castricum.nl). Voor vergroenings maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Akersloot?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10 m2 tot zo’n €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort product (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Akersloot, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1920, 1921.

Plaats een reactie