Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming de Woude vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in de Woude? Vloerverwarming betreft een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook goed voor het milieu. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website ontdek je veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in de Woude!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-de-woude-1489

Vloerverwarming laten leggen in de Woude

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. In die situatie is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de badkamer, woonkamer, gang, berging / schuur, toilet, keuken. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Soms zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, tegels, tapijt, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in de Woude vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Middels een email of brief delen wij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Castricum en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming vakmannen omgeving de Woude

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en je beschikbare budget. Hieronder tref je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. We zien het met name bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Dit geeft een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in de Woude.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, AWB, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een sterke en stabiele vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Magnum, Technea, WTH, Danfoss.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in de Woude

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in de Woude

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in de Woude.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw huis op een goedkope manier op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in de Woude kost globaal gezien tussen de €1025,00 tot €2150,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de lijst hierna kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in de Woude (update woensdag, 22 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€775 – €805
20 m2€875 – €1225€1075 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2800€2575 – €3250
60 m2€3775 – €4400€4050 – €4875
80 m2 +€5175 – €5725€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, draadmatten, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: enkele types werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave lees je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in de Woude? Onderstaand vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Oost-Graftdijk, Zaandam en West-Graftdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Castricum bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.castricum.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in de Woude?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €775 voor 10 tot 20 m2 tot zeker €6.450 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in de Woude, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1489.

Plaats een reactie