Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Prinsenbeek vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Prinsenbeek? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina ontdek je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Prinsenbeek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-prinsenbeek-4841

Vloerverwarming laten leggen in Prinsenbeek

Als je zelf veel klust dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan verhelderen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de keuken, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang, woonkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare keuzes zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, parket, vinyl, tegels, tapijt, PVC. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Prinsenbeek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post bieden wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Breda en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten regio Prinsenbeek

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en budget. In de lijst hierna vind je meer details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt steeds populairder. Dit is met name interessant bij verbouwingen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Prinsenbeek.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Bosch, AWB, Remeha, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Prinsenbeek

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Prinsenbeek

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Prinsenbeek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een goedkope verwarmen verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Prinsenbeek liggen tussen de €1300,00 – €2350,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Zo zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve factoren die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Prinsenbeek (update maandag, 26 februari 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€755 – €785
20 m2€925 – €1250€975 – €1475
40 – 45 m2€2200 – €2750€2625 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4475€4025 – €4750
80 m2 +€5250 – €5750€5600 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Advies: enkele vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder bekijk je een toelichting / meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Prinsenbeek? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oudemolen, Terheijden en Heijningen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Breda heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.breda.nl). Voor milieuvriendelijkere oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Prinsenbeek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.175 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.500 voor 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het type product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Prinsenbeek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 februari 2024
Postcodegebied: 4840, 4841.

Plaats een reactie