Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Teteringen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Teteringen? Het gaat om een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten vind je uitgebreide informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Teteringen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-teteringen-4847

Vloerverwarming laten leggen in Teteringen

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Door het inschakelen van een vakman is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, woonkamer, badkamer, slaapkamer, gang, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen systemen zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, tapijt, laminaat, PVC, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Teteringen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Breda en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs nabij Teteringen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we handige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Teteringen.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, Danfoss, e-Heat, Warmup, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Teteringen

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Teteringen

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Teteringen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een innovatieve manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Teteringen liggen tussen de €1250,00 tot €2275,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. allemaal zaken. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Teteringen (update maandag, 4 maart 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €810
20 – 25 m2€800 – €1325€1000 – €1575
45 m2€2275 – €2800€2700 – €3300
65 – 70 m2€3850 – €4350€4000 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5700€5650 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Let op: diverse vloeren werken minder goed. Dit gaat om o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok verstrekken we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Teteringen? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Terheijden, Ulvenhout en Prinsenbeek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Breda bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.breda.nl). Voor groene energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Teteringen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor 15 m2 tot wel €5.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gewenste product (warm water systeem of met stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Teteringen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4847.

Plaats een reactie