Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bavel vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Bavel? Het is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je op korte termijn actie? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bavel!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-bavel-4854

Vloerverwarming laten leggen in Bavel

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, badkamer, toilet. Mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare keuzes zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een systeem op basis van infraroodstraling ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tegels, vinyl, linoleum, parket, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bavel vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Breda en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Bavel

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en budget. In de lijst hierna vind je details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten en noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Bavel.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Bavel

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bavel

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bavel.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bavel liggen rond de €1075,00 tot €1925,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. meerdere factoren. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bavel (update maandag, 4 maart 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€755 – €800
20 – 25 m2€825 – €1325€1075 – €1625
45 – 50 m2€2225 – €2875€2625 – €3275
60 – 65 m2€3850 – €4450€4125 – €4775
90 m2 +€5200 – €5700€5750 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Advies: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of winkel. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bekijk je kort en bondig praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bavel? Hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Teteringen, Dorst en Wagenberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Breda heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.breda.nl). Voor slimme en duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bavel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.300 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort installatie (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bavel, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Het gevolg is wel dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 maart 2024
Postcodegebied: 4854.

Plaats een reactie