Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ulvenhout vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Ulvenhout? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die direct onder de vloer ligt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bekijk je handige informatie over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ulvenhout!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ulvenhout-4851

Vloerverwarming laten leggen in Ulvenhout

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, gang, keuken, slaapkamer, toilet, woonkamer. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, parket, linoleum, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Kies wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Ulvenhout alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail sturen wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Breda en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Ulvenhout

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem komt tot stand door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we bruikbare informatie over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ulvenhout.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat0Ulvenhout

  Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Ulvenhout

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Ulvenhout.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Ulvenhout variëren tussen de €1300,00 – €2400,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de tabel hieronder verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ulvenhout (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€775 – €790
25 m2€950 – €1275€950 – €1575
40 – 45 m2€2200 – €2800€2550 – €3225
65 m2€3750 – €4425€4125 – €4700
80 – 85 m2€5225 – €5775€5525 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, wapening, noppenplaten, draadmatten, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Advies: diverse vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder vind je stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ulvenhout? Hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Wagenberg, Bavel en Terheijden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Breda krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.breda.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ulvenhout?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €5.650 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het geselecteerde systeem, de toplaag en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ulvenhout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 4850, 4851.

Plaats een reactie