Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rijsbergen vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Rijsbergen? Dit is een vorm van centrale verwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit portaal delen we praktische informatie over de veel gekozen vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Rijsbergen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-rijsbergen-4891

Vloerverwarming laten leggen in Rijsbergen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder delen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, gang, toilet, keuken, slaapkamer, woonkamer. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Gangbare types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, PVC, tapijt, tegels, laminaat, parket. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rijsbergen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zundert en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven regio Rijsbergen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In onderstaande opsomming check je details over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Dit geeft minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Rijsbergen.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, ATAG, Bosch, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Therminon, Magnum, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Rijsbergen

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rijsbergen

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Rijsbergen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een slimme wijze op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Rijsbergen variëren tussen de €1125,00 tot €2500,00. De uiteindelijke kosten hangen af van allerlei onderdelen. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige zaken die de prijs bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In onderstaande weergave delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rijsbergen (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €745€775 – €795
25 m2€800 – €1250€975 – €1625
40 m2€2200 – €2750€2600 – €3300
60 – 65 m2€3850 – €4375€4175 – €4900
90 m2 +€5225 – €5700€5750 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat, draadmatten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Belangrijk: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hierna tref je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rijsbergen? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wernhout, Oosteind en Klein Zundert.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zundert bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.zundert.nl). Voor verduurzaming maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Rijsbergen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.400 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde model, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rijsbergen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4890, 4891.

Plaats een reactie