Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wernhout vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Wernhout? Het is een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts ontdek je uitgebreide informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Wernhout!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wernhout-4884

Vloerverwarming laten leggen in Wernhout

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. In dat geval heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de badkamer, gang, keuken, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, laminaat, parket, linoleum, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Wernhout zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail delen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zundert en de omliggende regio. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming specialisten nabij Wernhout

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je meer over de relevante systemen en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Wernhout.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Wernhout

De elektrische variant werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wernhout

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wernhout.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wernhout schommelen tussen de €1050,00 – €2425,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. meerdere werkzaamheden. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de prijzen bepalen: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wernhout (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €720€760 – €785
20 – 25 m2€950 – €1325€1075 – €1500
45 m2€2200 – €2750€2575 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4450€4000 – €4850
90 m2 +€5100 – €5675€5700 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige types zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het schema hierna bekijk je een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wernhout? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Chaam, Achtmaal en Bavel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Zundert bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.zundert.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Wernhout?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het type systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Middels gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wernhout, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4881, 4884.

Plaats een reactie