Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Klein Zundert vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Klein Zundert? Dit is een verwarmingstype die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij veel info over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Klein Zundert!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-klein-zundert-4882

Vloerverwarming laten leggen in Klein Zundert

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. In dat geval weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we stapsgewijs wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, slaapkamer, gang. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerafwerking als parket, tapijt, PVC, laminaat, tegels, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Klein Zundert zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zundert en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming experts nabij Klein Zundert

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Het perfecte systeem hangt af van diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming lees je meer uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier kan zeer interessant zijn. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Klein Zundert.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Remeha, Vaillant, ATAG, AWB, Nefit.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer blijft langer warm.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Klein Zundert

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Klein Zundert

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Klein Zundert.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Klein Zundert komen uit tussen de €1150,00 tot €2200,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van veel zaken. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Klein Zundert (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €725€765 – €795
20 m2€850 – €1275€1000 – €1525
40 m2€2200 – €2825€2550 – €3250
65 m2€3800 – €4450€4100 – €4875
80 – 90 m2€5175 – €5700€5525 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, thermostaat, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Let op: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer interessant is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder tref je kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Klein Zundert? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Soms kunnen zij helpen met advies en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Bavel, Wernhout en Ulvenhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zundert ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zundert.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Klein Zundert?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.150 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.750 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie is afhankelijk van het type product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort product, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Klein Zundert, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4882.

Plaats een reactie