Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Achtmaal vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Achtmaal? Dit is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal delen we veel info over de meest toegepaste typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct aan de slag? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Achtmaal!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-achtmaal-4885

Vloerverwarming laten leggen in Achtmaal

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In die situatie weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, berging / schuur, keuken, badkamer, toilet. Indien beschikbaar kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, tapijt, parket, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Achtmaal alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post bieden we offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zundert en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming specialisten regio Achtmaal

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met diverse aspecten: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok bieden we meer details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Achtmaal.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Vaillant, Remeha, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Magnum, Danfoss, Therminon, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Achtmaal

Een volledig elektrisch product is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Achtmaal

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Achtmaal.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme manier verwarmen en koelen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Achtmaal kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €1950,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei zaken. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die prijsbepalend zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Achtmaal (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€755 – €800
20 m2€850 – €1225€1075 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2875€2525 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4500€4150 – €4825
85 m2 +€5250 – €5800€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Tip: sommige types zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder bekijk je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Achtmaal? In het onderstaande overzicht bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Klein Zundert, Rijsbergen en Chaam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zundert is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.zundert.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Achtmaal?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.400 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt bepaald door de geselecteerde installatie (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Achtmaal, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4885.

Plaats een reactie