Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Dolder vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Den Dolder? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je alles over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Den Dolder!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-den-dolder-3734

Vloerverwarming laten leggen in Den Dolder

Als je een ervaren klusser bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming best goed te doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, gang, toilet, badkamer, keuken, woonkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste systemen zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, linoleum, laminaat, parket, tegels, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Den Dolder eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zeist en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts nabij Den Dolder

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze heeft te maken met hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming lees je meer over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Den Dolder.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Den Dolder

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Den Dolder

Als je kiest voor infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Den Dolder.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Dolder variëren tussen de €1125,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Om te beginnen is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de legwijze en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Dolder (update maandag, 22 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€750 – €810
25 m2€875 – €1200€1100 – €1450
40 – 50 m2€2225 – €2825€2700 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4475€4075 – €4750
80 – 90 m2€5150 – €5650€5625 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Dolder? In het gedeelte hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Austerlitz, Bosch en Duin en Woerdense Verlaat.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Zeist bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.zeist.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Den Dolder?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor 15 m2 oplopend tot €5.450 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het geselecteerde systeem (traditioneel vs. elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden kan je pas echt goed het verschil merken. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Dolder, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3712, 3734.

Plaats een reactie