Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Austerlitz vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Austerlitz? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bieden wij alles over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Austerlitz!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-austerlitz-3711

Vloerverwarming laten leggen in Austerlitz

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder delen we stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld toilet, gang, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In specifieke gevallen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, tegels, tapijt, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Austerlitz vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zeist en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installateurs nabij Austerlitz

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem heeft te maken met meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vind je meer informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name bij renovaties en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Austerlitz.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Remeha, Nefit, Vaillant, AWB.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Austerlitz

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Austerlitz

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Austerlitz.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een duurzame manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Austerlitz liggen rond de €1100,00 – €2300,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal facetten. Boven alles maakt het nogal uit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende schema kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Austerlitz (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €725€765 – €785
20 m2€900 – €1250€1025 – €1600
40 – 50 m2€2275 – €2750€2500 – €3400
65 m2€3800 – €4500€4175 – €4825
80 – 90 m2€5150 – €5700€5700 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Belangrijk: bepaalde constructies werken minder goed. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave vind je overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Austerlitz? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Wilnis, Bilthoven en Waverveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Zeist heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zeist.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Austerlitz?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het gekozen model (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Austerlitz, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3710, 3711.

Plaats een reactie