Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bosch en Duin vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Bosch en Duin? Vloerverwarming betreft een zuinige manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je handige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bosch en Duin!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-bosch-en-duin-3735

Vloerverwarming laten leggen in Bosch en Duin

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verduidelijken we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, woonkamer, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als laminaat, vinyl, tapijt, tegels, parket, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Bosch en Duin eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Zeist en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming experts nabij Bosch en Duin

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). In de lijst hierna vind je meer details over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bosch en Duin.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Nefit, Intergas, AWB, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, e-Heat, Technea, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bosch en Duin

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Bosch en Duin

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Bosch en Duin.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bosch en Duin liggen tussen de €1175,00 tot €2450,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door velerlei aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bosch en Duin (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€775 – €810
25 m2€800 – €1300€950 – €1650
45 – 50 m2€2325 – €2850€2650 – €3375
65 – 70 m2€3700 – €4450€4075 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5650€5600 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna bieden we een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bosch en Duin? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Bilthoven, Groenekan en Austerlitz.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zeist is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.zeist.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bosch en Duin?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.700 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het unieke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerking en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bosch en Duin, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3735.

Plaats een reactie