Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kamerik vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Kamerik? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina delen we bruikbare informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Kamerik!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-kamerik-3471

Vloerverwarming laten leggen in Kamerik

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, gang, slaapkamer. Indien aanwezig kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende types zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als tapijt, tegels, laminaat, linoleum, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kamerik zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, mailadres en jouw 06-nummer. Per mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Woerden en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming vakmannen regio Kamerik

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is heeft te maken met diverse aspecten: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en budget. In het onderstaande blok vind je nuttige informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Kamerik.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Intergas, Vaillant, AWB, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Technea, Danfoss, Warmup.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Kamerik

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kamerik

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kamerik.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kamerik liggen op gemiddeld €1050,00 – €2225,00. De definitieve prijzen komen tot stand door diverse factoren. Zo maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kamerik (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€760 – €795
20 – 25 m2€850 – €1225€1150 – €1625
40 m2€2275 – €2900€2675 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4350€4100 – €4900
90 m2 +€5200 – €5800€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, verdeler, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Notitie: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het schema hierna verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kamerik? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Waarder, Zegveld en Driebruggen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Woerden is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.woerden.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kamerik?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 15 m2 tot wel €6.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort systeem (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kamerik, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3470, 3471.

Plaats een reactie