Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zegveld vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Zegveld? Dit is een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Via onze experts bieden wij handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Zegveld!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-zegveld-3474

Vloerverwarming laten leggen in Zegveld

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met een professional heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, toilet, woonkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, PVC, parket, laminaat, tapijt, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zegveld vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Woerden en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming experts nabij Zegveld

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna bieden we informatie over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden gelegd in voorgevormde isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zegveld.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Remeha, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Magnum, e-Heat, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zegveld

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Zegveld

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zegveld.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een slimme manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Zegveld komen uit tussen de €1150,00 tot €2175,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse aspecten. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zegveld (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €720€755 – €805
20 – 25 m2€850 – €1300€975 – €1525
40 m2€2225 – €2825€2525 – €3300
70 m2€3750 – €4350€4025 – €4900
80 – 85 m2€5150 – €5725€5625 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, thermostaat, verdeler, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Let op: meerdere soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder lees je overzichtelijk aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zegveld? In het gedeelte hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Hekendorp, Harmelen en Waarder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Woerden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.woerden.nl). Voor hernieuwbare energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zegveld?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zegveld, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Allereerst kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3471, 3474.

Plaats een reactie