Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harmelen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Harmelen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Harmelen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-harmelen-3481

Vloerverwarming laten leggen in Harmelen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. In die situatie is er geen twijfel of het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken, gang. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende types zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, tapijt, laminaat, linoleum, tegels, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen de installatiebedrijven in Harmelen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail sturen wij 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Woerden en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van de beste vloerverwarming vakmannen regio Harmelen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema tref je meer uitleg over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Dit geeft een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Harmelen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Bosch, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Magnum, Therminon, Danfoss, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Harmelen

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Harmelen

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Harmelen.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw appartement op een duurzame wijze verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Harmelen kost globaal gezien tussen de €1025,00 – €2325,00. De uiteindelijke kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort afwerkvloer. In de tabel hieronder delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harmelen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€765 – €785
20 – 25 m2€825 – €1225€1075 – €1450
40 – 45 m2€2250 – €2775€2625 – €3325
65 m2€3850 – €4400€4075 – €4775
80 – 90 m2€5125 – €5750€5625 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, verdeler, draadmatten en arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hieronder verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harmelen? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Kamerik, Maarssen en Hekendorp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Woerden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.woerden.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Harmelen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €6.100 voor 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het soort model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van het geselecteerde model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harmelen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3480, 3481.

Plaats een reactie