Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hoge Hexel vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Hoge Hexel? Dit is een vorm van centrale verwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via dit portaal check je uitgebreide informatie over de actuele typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hoge Hexel!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hoge-hexel-7645

Vloerverwarming laten leggen in Hoge Hexel

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan adviseren we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, tapijt, parket, laminaat, vinyl, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Hoge Hexel zien of het past in de planning.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post ontvang jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Wierden en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Hoge Hexel

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In de lijst hierna delen we bruikbare informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Hoge Hexel.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Intergas, AWB, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Hoge Hexel

Een volledig elektrisch product is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Hoge Hexel

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Hoge Hexel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme manier op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Hoge Hexel variëren tussen de €1175,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vergelijk je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hoge Hexel (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€760 – €780
20 m2€925 – €1275€1075 – €1600
45 m2€2350 – €2800€2575 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4400€4200 – €4800
85 – 90 m2€5150 – €5700€5625 – €6275
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand lees je kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hoge Hexel? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Nutter, Vasse en Oud Ootmarsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- en bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Wierden kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.wierden.nl). Voor duurzamere installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Hoge Hexel?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een juist geïsoleerde ruimte zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hoge Hexel, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7641, 7645.

Plaats een reactie