Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Notter vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Notter? Vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Dankzij onze specialisten delen we veel info over de bekendste vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Notter!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-notter-7642

Vloerverwarming laten leggen in Notter

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Daardoor heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan verhelderen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, keuken, badkamer, slaapkamer, woonkamer, toilet. In veel gevallen kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, PVC, parket, tegels, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Notter zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Wierden en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Notter

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Jouw ideale systeem heeft te maken met allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna vind je aanvullende uitleg over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Met name als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Notter.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Magnum, Danfoss, Technea0Notter

  Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Geschikt als bijverwarming.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Notter

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Notter.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een slimme manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Notter liggen rond de €1075,00 – €2425,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van veel werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Notter (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €745€770 – €795
20 m2€825 – €1225€1025 – €1550
40 – 45 m2€2350 – €2850€2675 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4500€4175 – €4775
80 m2 +€5125 – €5700€5625 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: diverse soorten geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna lees je kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Notter? Op deze pagina vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oud Ootmarsum, Hoge Hexel en Agelo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Wierden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.wierden.nl). Voor hernieuwbare producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Notter?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.300 voor 15 m2 tot zeker €6.350 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd komt uit tussen de 12 tot 16 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gewenste model, de toplaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Notter, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7467, 7642.

Plaats een reactie