Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Enter vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Enter? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je bruikbare informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Enter!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-enter-7468

Vloerverwarming laten leggen in Enter

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een installateur. Door die keuze weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, toilet, berging / schuur, slaapkamer, keuken, badkamer. Indien mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen kan een infrarood systeem zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als vinyl, linoleum, tegels, laminaat, parket, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Enter eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Wierden en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Enter

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok lees je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in isolerende isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Enter.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Bosch, Nefit, Vaillant, Intergas.

Vloerverwarming nat systeem

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Magnum, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon0Enter

  Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Enter

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Enter.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Enter variëren tussen de €1250,00 – €2500,00. De geldende tarieven komen tot stand door meerdere factoren. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Enter (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €725€755 – €800
20 m2€875 – €1325€950 – €1475
40 – 50 m2€2200 – €2875€2600 – €3250
65 – 70 m2€3775 – €4375€4050 – €4700
80 m2 +€5225 – €5800€5600 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, wapening, verdeler, pompschakelaar en arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Belangrijk: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het onderstaande schema bieden we stapsgewijs extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Enter? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Rijssen, Goor en Holten.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Wierden heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.wierden.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Enter?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.450 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de gekozen installatie (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Enter, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7468.

Plaats een reactie