Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostvoorne vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Oostvoorne? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die in de vloer is gelegd. Je energierekening daalt, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we nuttige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Oostvoorne!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-oostvoorne-3233

Vloerverwarming laten leggen in Oostvoorne

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door het inschakelen van een vakman ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken, woonkamer, gang. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen keuzes zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, tegels, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Oostvoorne zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westvoorne en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming installateurs regio Oostvoorne

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema delen we meer over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Vooral bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oostvoorne.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Remeha, Nefit, Vaillant.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, WTH, Magnum, Warmup.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oostvoorne

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Oostvoorne

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Oostvoorne.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostvoorne liggen tussen de €1050,00 – €2500,00. De precieze kosten hangen af van veel facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke keuzes die prijsbepalend zijn: het soort installatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostvoorne (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€770 – €800
25 m2€825 – €1350€1025 – €1625
45 m2€2350 – €2875€2600 – €3200
70 m2€3850 – €4375€4150 – €4725
85 – 90 m2€5225 – €5800€5650 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, thermostaat, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Tip: enkele vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we een toelichting / aanvullende info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostvoorne? Op deze pagina tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Oudenhoorn, Tinte en Heenvliet.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Westvoorne is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westvoorne.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Oostvoorne?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.350 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.250 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door de geselecteerde installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door de gewenste installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostvoorne, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3233.

Plaats een reactie