Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tinte vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Tinte? Vloerverwarming is een slim verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal verstrekken we alles over de actuele soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Tinte!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-tinte-3234

Vloerverwarming laten leggen in Tinte

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur, keuken, badkamer. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel toegepaste keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een infrarood product ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tegels, vinyl, parket, PVC, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Tinte zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Westvoorne en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Tinte

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze komt tot stand door velerlei variabelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het volgende schema bieden we aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wordt steeds populairder. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Tinte.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Tinte

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Tinte

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Tinte.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Tinte kost globaal gezien tussen de €1075,00 tot €2325,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tinte (update vrijdag, 24 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€755 – €785
25 m2€900 – €1250€950 – €1600
45 m2€2300 – €2875€2575 – €3225
65 m2€3825 – €4425€4000 – €4775
80 m2 +€5250 – €5725€5500 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat en arbeidskosten (provincie Zuid-Holland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of showroom. Zij vertellen dan afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder vind je stapsgewijs meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tinte? Op deze pagina vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Vierpolders, Rockanje en Oudenhoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Westvoorne is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westvoorne.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tinte?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.450 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs is afhankelijk van het soort systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tinte, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3234.

Plaats een reactie