Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarzuilens vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Haarzuilens? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze experts verstrekken we nuttige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Haarzuilens!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-haarzuilens-3455

Vloerverwarming laten leggen in Haarzuilens

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Daardoor weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we stap-voor-stap welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, keuken. Vaak kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort installatie. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, tapijt, parket, tegels. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de installatiebedrijven in Haarzuilens eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Utrecht en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming specialisten omgeving Haarzuilens

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok bekijk je meer over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier wordt steeds populairder. Met name bij renovatieprojecten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Haarzuilens.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, ATAG, Remeha, Vaillant, Nefit.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Danfoss, WTH, Warmup.

Elektrische vloerverwarming in Haarzuilens

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haarzuilens

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Haarzuilens.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarzuilens liggen op gemiddeld €1100,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van meerdere facetten. Zo wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarzuilens (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€770 – €780
20 m2€900 – €1350€1100 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2750€2575 – €3375
60 – 65 m2€3775 – €4400€4175 – €4800
85 – 90 m2€5100 – €5775€5500 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: diverse types hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand bieden we in het kort de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarzuilens? In het schema hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Vleuten, Linschoten en Snelrewaard.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Utrecht is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.utrecht.nl). Voor duurzamere installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Haarzuilens?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.250 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.450 voor een groter huis (100 m2). De prijs wordt beïnvloed door het soort systeem (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarzuilens, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3455.

Plaats een reactie