Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vorchten vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Vorchten? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en de kosten. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Vorchten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-vorchten-8193

Vloerverwarming laten leggen in Vorchten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Vul het aantal m2 oppervlakte in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de keuken, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, parket, laminaat, PVC, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Vorchten eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Heerde en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Vorchten

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is afhankelijk van diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming bekijk je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Vorchten.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Therminon, Warmup, Magnum, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vorchten

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Vloerverwarming infrezen in Vorchten

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Vorchten.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een duurzame wijze warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vorchten kost globaal gezien tussen de €1275,00 – €1950,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van verschillende aspecten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele aspecten die de prijs bepalen: het type verwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vorchten (update zaterdag, 20 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€760 – €780
20 m2€850 – €1225€1000 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2750€2575 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4350€4100 – €4875
85 – 90 m2€5225 – €5650€5550 – €6425
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, wapening, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Let op: enkele constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vorchten? In het schema hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of informeer bij installateurs in Vaassen, Veessen en Oene.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Heerde kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.heerde.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Vorchten?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €6.550 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een optimaal geïsoleerde woning is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vorchten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de leidingen in aanbrengt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8193.

Plaats een reactie