Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Meern vergelijken

Interesse in vloerverwarming in De Meern? Het is een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts check je nuttige informatie over de populaire typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in De Meern!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-de-meern-3453

Vloerverwarming laten leggen in De Meern

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. In dat geval heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld gang, badkamer, keuken, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, tegels, PVC, laminaat, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in De Meern zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Op jouw mail bieden wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Utrecht en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming vakmannen omgeving De Meern

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets check je meer informatie over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in De Meern.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Remeha, ATAG, Nefit, Vaillant, Intergas.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in De Meern

Een volledig elektrisch product werkt op basis van stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in De Meern

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Meern.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een duurzame wijze opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in De Meern komen uit tussen de €1275,00 – €2100,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allemaal aspecten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de toplaag (vloerbedekking). In onderstaande weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Meern (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€700 – €725€750 – €805
20 – 25 m2€925 – €1225€1100 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2850€2550 – €3350
70 m2€3850 – €4450€4100 – €4725
80 – 85 m2€5175 – €5650€5525 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer werken het meeste efficiënt. Tip: sommige types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we stapsgewijs praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Meern? Onderstaand tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Snelrewaard, Haarzuilens en Polsbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Utrecht bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.utrecht.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in De Meern?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €5.450 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het gewenste product, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Meern, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3451, 3453, 3454, 3545.

Plaats een reactie