Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vleuten vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Vleuten? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts vertellen we je veel info over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vleuten!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-vleuten-3451

Vloerverwarming laten leggen in Vleuten

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. In dat geval weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de badkamer, berging / schuur, woonkamer, slaapkamer, gang, keuken. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, laminaat, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Vleuten vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Via internet (mail) krijg jij gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Utrecht en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Vleuten

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In het onderstaande blok lees je meer informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Vleuten.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Vaillant, Nefit, Remeha, AWB.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Vleuten

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Vleuten

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Vleuten.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Vleuten schommelen tussen de €950,00 – €1850,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vleuten (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€750 – €795
20 m2€875 – €1275€1025 – €1600
50 m2€2200 – €2850€2550 – €3325
65 – 70 m2€3825 – €4475€4125 – €4725
80 m2 +€5100 – €5650€5550 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave vind je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vleuten? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Polsbroek, De Meern en Jaarsveld.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Utrecht is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.utrecht.nl). Voor groene energiesystemen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vleuten?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.400 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.950 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Middels dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vleuten, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3450, 3451, 3452, 3481.

Plaats een reactie