Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Arnemuiden vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Arnemuiden? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die in de vloer is gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten vind je praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct doorgaan? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Arnemuiden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-arnemuiden-4341

Vloerverwarming laten leggen in Arnemuiden

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, gang, woonkamer, berging / schuur, badkamer. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, tapijt, linoleum, vinyl, tegels, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Arnemuiden vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als adresgegevens, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Middelburg en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Arnemuiden

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de verwachte kostprijs. Hieronder bekijk je informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in aangepaste isolatieplaten en noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Arnemuiden.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Intergas, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, WTH, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Arnemuiden

Een elektrische vloerverwarming is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Arnemuiden

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Arnemuiden.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een duurzame wijze opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Arnemuiden liggen tussen de €1075,00 tot €2450,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van diverse onderdelen. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Arnemuiden (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €730€775 – €800
20 m2€850 – €1300€1150 – €1625
40 – 45 m2€2250 – €2775€2550 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4500€4050 – €4750
85 m2 +€5175 – €5675€5650 – €6250
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, thermostaat, verdeler, pompschakelaar, wapening, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het volgende blok tref je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Arnemuiden? In het schema hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Burgh-Haamstede, Gapinge en Noordwelle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Middelburg kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.middelburg.nl). Voor duurzamere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Arnemuiden?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.250 voor 10 m2 tot zeker €6.300 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het gekozen model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door het toepassen van dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Arnemuiden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4340, 4341.

Plaats een reactie