Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerk Avezaath vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Kerk Avezaath? Vloerverwarming wil zeggen een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl verstrekken we bruikbare informatie over de huidige typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Kerk Avezaath!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-kerk-avezaath-4017

Vloerverwarming laten leggen in Kerk Avezaath

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet heel complex. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Zodoende is er geen twijfel of het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Woning specificeren

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de badkamer, berging / schuur, gang, toilet, keuken, slaapkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, tapijt, laminaat, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. beton, hout of steen.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Kerk Avezaath eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tiel en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van erkende vloerverwarming experts omgeving Kerk Avezaath

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: het type ondervloer de huidige staat van de aanwezige ondervloed, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je aanvullende informatie over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Kerk Avezaath.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Intergas, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, WTH, Technea, Therminon, Warmup, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kerk Avezaath

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kerk Avezaath

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Kerk Avezaath.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een slimme manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerk Avezaath liggen rond de €1150,00 tot €1825,00. De geldende tarieven hangen af van diverse onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzemogelijkheden die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende schema krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerk Avezaath (update zaterdag, 15 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €740€755 – €800
25 m2€900 – €1325€975 – €1525
40 m2€2250 – €2800€2550 – €3275
60 – 70 m2€3850 – €4500€4175 – €4825
80 – 85 m2€5125 – €5800€5750 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Let op: diverse vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de opsomming hieronder delen we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerk Avezaath? In het schema hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Kapel Avezaath, Maurik en Zoelen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tiel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.tiel.nl). Voor duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Kerk Avezaath?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerk Avezaath, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4017.

Plaats een reactie