Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mook vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Mook? Dit is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en het is ook beter voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Dankzij onze specialisten verstrekken we veel info over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Mook!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-mook-6585

Vloerverwarming laten leggen in Mook

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, toilet, gang, badkamer, keuken. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een normale dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, tapijt, parket, vinyl, laminaat, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zo kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Mook zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Mook en Middelaar en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming specialisten nabij Mook

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In onderstaande opsomming bekijk je praktische informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Mook.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Bosch, ATAG, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss, Technea, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Mook

Het elektrische systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mook

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Mook.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een voordelige manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mook liggen rond de €1000,00 tot €2300,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door veel facetten. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In onderstaande weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mook (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€765 – €790
20 m2€825 – €1275€1025 – €1600
45 – 50 m2€2250 – €2900€2525 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4350€4175 – €4825
85 m2 +€5200 – €5700€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Limburg).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Notitie: sommige constructies hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna vind je overzichtelijk aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mook? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Malden, Plasmolen en Kekerdom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Mook en Middelaar ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.mookenmiddelaar.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Mook?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 15 m2 oplopend tot €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het soort installatie (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de ondervloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mook, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6585.

Plaats een reactie