Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zennewijnen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Zennewijnen? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Dankzij onze specialisten vind je veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zennewijnen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-zennewijnen-4062

Vloerverwarming laten leggen in Zennewijnen

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zodoende heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, gang, berging / schuur, slaapkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In veel situaties is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vul in op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een standaard dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Zennewijnen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Tiel en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming vakmannen regio Zennewijnen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door velerlei variabelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de huidige isolatiewaarden en de verwachte kostprijs. In het onderstaande blok vertellen we nuttige informatie over de relevante systemen en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zennewijnen.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Magnum, Danfoss, WTH, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Zennewijnen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Zennewijnen

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Zennewijnen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zennewijnen liggen rond de €1075,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zennewijnen (update zondag, 16 juni 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €805
20 m2€825 – €1275€1150 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2750€2675 – €3200
60 – 70 m2€3800 – €4450€4025 – €4900
85 m2 +€5225 – €5775€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, draadmatten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of vloerenwinkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand delen we kort en bondig de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zennewijnen? In de tabel hieronder check je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Echteld, Heesselt en IJzendoorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Tiel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.tiel.nl). Voor duurzamere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Zennewijnen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het soort model (elektrisch of met warm water), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zennewijnen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4062.

Plaats een reactie