Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kapel Avezaath vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Kapel Avezaath? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via dit portaal verstrekken we praktische informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Kapel Avezaath!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-kapel-avezaath-4013

Vloerverwarming laten leggen in Kapel Avezaath

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. In die situatie ben je er zeker van dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, keuken, badkamer, gang. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer een soort verwarming. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een infrarood installatie zeker ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, parket, tegels, vinyl, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kapel Avezaath eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tiel en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van bekende vloerverwarming installateurs omgeving Kapel Avezaath

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Het perfecte systeem is onderhevig aan velerlei variabelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming check je meer info over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kapel Avezaath.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Bosch, Nefit, Vaillant.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, e-Heat, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Kapel Avezaath

Een elektrisch systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Kapel Avezaath

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kapel Avezaath.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kapel Avezaath liggen tussen de €950,00 tot €2400,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tonen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kapel Avezaath (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€770 – €805
25 m2€925 – €1200€1125 – €1575
40 m2€2225 – €2875€2675 – €3225
60 – 70 m2€3750 – €4500€4125 – €4775
80 m2 +€5250 – €5800€5500 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn het best te combineren. Advies: bepaalde constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakman of showroom. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kapel Avezaath? Hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Tull en ’t Waal, Wadenoijen en Schalkwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Tiel bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.tiel.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kapel Avezaath?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.450 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt beïnvloed door het gekozen model (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gekozen product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kapel Avezaath, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4013.

Plaats een reactie