Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wadenoijen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Wadenoijen? Dit is een ingebouwde warmtebron die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de diverse typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Wadenoijen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-wadenoijen-4014

Vloerverwarming laten leggen in Wadenoijen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de keuken, slaapkamer, toilet, gang, woonkamer, berging / schuur. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste systemen zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. Doorgaans is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, PVC, parket, laminaat, tegels, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de installatiebedrijven in Wadenoijen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Denk dan aan postcode en huisnummer, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail ontvang je offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Tiel en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij Wadenoijen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is hangt af van een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In de volgende bullets delen we meer details over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Wadenoijen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, WTH, Technea, Danfoss, Therminon.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Wadenoijen

Elektrische verwarming in de vloer is 100% afhankelijk van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Laat vloerverwarming infrezen in Wadenoijen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Wadenoijen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een goedkope manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wadenoijen liggen op gemiddeld €1125,00 tot €2425,00. De geldende tarieven worden bepaald door verschillende aspecten. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende schema kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wadenoijen (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €730€755 – €780
20 m2€900 – €1275€1100 – €1500
50 m2€2250 – €2800€2675 – €3325
70 m2€3775 – €4500€4100 – €4825
80 – 85 m2€5200 – €5775€5575 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Let op: meerdere types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij vertellen dan afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna lees je in het kort extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wadenoijen? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zoelen, Kerk Avezaath en Tull en ’t Waal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tiel is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.tiel.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Wadenoijen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.100 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het soort systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wadenoijen, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4014.

Plaats een reactie