Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJhorst vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in IJhorst? Het gaat om een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die direct onder de vloer ligt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd meer ruimte over in je huis! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit portaal check je alles over de beschikbare segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in IJhorst!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ijhorst-7955

Vloerverwarming laten leggen in IJhorst

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we in 5 korte onderdelen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, keuken. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare systemen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tapijt, linoleum, vinyl, laminaat, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in IJhorst eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan jouw adres, e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail bieden we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Staphorst en omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van professionele vloerverwarming specialisten regio IJhorst

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Het perfecte systeem hangt af van diverse aspecten: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok delen we meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. In situaties als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in IJhorst.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, AWB.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men extra stevigheid en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, e-Heat, WTH, Magnum, Therminon.

Elektrische vloerverwarming in IJhorst

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in IJhorst

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in IJhorst.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in IJhorst kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2050,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei onderdelen. Om te beginnen maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Variabele zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJhorst (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€775 – €780
20 – 25 m2€925 – €1350€1150 – €1450
45 m2€2225 – €2775€2700 – €3200
65 – 70 m2€3700 – €4500€4175 – €4700
90 m2 +€5150 – €5775€5500 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJhorst? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Rogat, de Wijk en Nijeveen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan geven bijvoorbeeld radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Staphorst krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.staphorst.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in IJhorst?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.800 voor 100 m2. Het tarief hangt sterk af van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de afwerkvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJhorst, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 7955.

Plaats een reactie