Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beuningen vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Beuningen? Dit is een verwarmingstype die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de huidige typen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Beuningen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-beuningen-7588

Vloerverwarming laten leggen in Beuningen

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. In dat geval ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, badkamer, toilet. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende modellen zijn een warm-water systeem of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, PVC, laminaat, linoleum, tegels, vinyl. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Beuningen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Losser en de regio daarbuiten. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten nabij Beuningen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat aansluit bij jouw situatie hangt af van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je meer informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft een lagere keteltemperatuur en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Beuningen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, e-Heat, Warmup, Technea0Beuningen

  De elektrische variant werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief eenvoudig te plaatsen.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Vloerverwarming infrezen in Beuningen

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Beuningen.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Beuningen liggen tussen de €975,00 tot €2150,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna verstrekken we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beuningen (update zaterdag, 13 april 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €745€765 – €800
20 m2€925 – €1275€1075 – €1450
40 – 45 m2€2325 – €2875€2550 – €3225
60 – 65 m2€3825 – €4425€4175 – €4900
80 – 85 m2€5225 – €5675€5525 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, wapening, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: enkele vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok tref je een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beuningen? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Overdinkel, Denekamp en Glane.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Losser heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelosser.nl). Voor groene energiebronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beuningen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.150 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.000 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het soort installatie (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het soort model, de dekvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beuningen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6640, 7588.

Plaats een reactie