Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baneheide vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Baneheide? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website bieden wij bruikbare informatie over de verschillende typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Baneheide!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-baneheide-6353

Vloerverwarming laten leggen in Baneheide

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met een professional heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, gang. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer het type installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen types zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In kleinere huisjes zal een infrarood model ook het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, laminaat, vinyl, tapijt, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen de regionale installatiebedrijven in Baneheide op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon sturen we offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Simpelveld en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Baneheide

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een renovatieklus? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. Hieronder check je aanvullende details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze zien we steeds meer terug in de woningbouw. We zien het met name als er op de kosten moeten worden gelet en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Baneheide.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, AWB, Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Baneheide

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Baneheide

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd niet lang is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Baneheide.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Baneheide liggen op gemiddeld €1075,00 – €2000,00. De geldende tarieven worden bepaald door allemaal werkzaamheden. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige onderdelen die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baneheide (update dinsdag, 16 april 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €790
20 – 25 m2€875 – €1300€975 – €1550
40 m2€2275 – €2875€2700 – €3300
60 m2€3825 – €4450€4025 – €4800
90 m2 +€5125 – €5750€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde constructies werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok check je overzichtelijk praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baneheide? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Klimmen, Nuth en Walem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Simpelveld ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.simpelveld.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Baneheide?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.200 voor 10 tot 20 m2 tot zo’n €5.650 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het gewenste product (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het type product, de afwerklaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baneheide, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6353.

Plaats een reactie