Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bocholtz vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Bocholtz? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten lees je handige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bocholtz!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-bocholtz-6351

Vloerverwarming laten leggen in Bocholtz

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alle leidingen juist worden gelegd. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, woonkamer, gang. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In veel situaties is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, PVC, parket, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Bocholtz op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Op jouw mail delen wij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Simpelveld en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming experts nabij Bocholtz

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de volgende bullets vind je aanvullende uitleg over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De gevolgen daarvan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Bocholtz.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Bocholtz

Een elektrisch systeem werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Bocholtz

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Bocholtz.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw plek op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bocholtz liggen op gemiddeld €1075,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere facetten. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke facetten die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bocholtz (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€760 – €785
25 m2€800 – €1225€1125 – €1550
45 – 50 m2€2225 – €2850€2700 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4500€4075 – €4700
80 m2 +€5150 – €5650€5750 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, tackerplaten, wapening, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: diverse vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Onderstaand bieden we een toelichting / meer info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bocholtz? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Walem, Baneheide en Hulsberg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Simpelveld is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.simpelveld.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bocholtz?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.125 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €6.450 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het type product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bocholtz, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6350, 6351.

Plaats een reactie