Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zegge vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Zegge? Dit is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze website vertellen we je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zegge!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-zegge-4735

Vloerverwarming laten leggen in Zegge

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Beschrijf alle kamers van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, keuken. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare soorten zijn een watergedragen systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. In veel situaties is een infrarood product ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, laminaat, tegels, linoleum, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Zegge zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via de mail bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Rucphen en de regio daarbuiten. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Zegge

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). In de volgende bullets tref je bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Zegge.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Remeha, Intergas, Bosch, Nefit.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH0Zegge

  Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Minder geschikt voor grote ruimtes.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Zegge

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Zegge.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een innovatieve manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zegge komen uit tussen de €1150,00 tot €2350,00. Accurate kostenramingen worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Noemenswaardige facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en het type vloerbedekking. In het volgende blok vergelijk je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zegge (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €720€765 – €785
25 m2€925 – €1275€1100 – €1575
40 – 50 m2€2350 – €2825€2625 – €3225
65 m2€3775 – €4500€4100 – €4800
80 – 85 m2€5150 – €5725€5500 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Brabant).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Advies: enkele types hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna verstrekken we in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zegge? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Moerstraten, Hoeven en Heerle.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Rucphen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.rucphen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zegge?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.150 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het soort installatie (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de afwerkvloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zegge, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Hierbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4735.

Plaats een reactie