Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Den Hout vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Den Hout? Vloerverwarming betreft een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website delen we alles over de beschikbare soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Den Hout!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-den-hout-4911

Vloerverwarming laten leggen in Den Hout

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Zo heb je garantie dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Gangbare installaties zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, linoleum, laminaat, tegels, tapijt. Tevens is het van belang te delen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Den Hout alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Op jouw mail bieden we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Oosterhout en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van goede vloerverwarming experts nabij Den Hout

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem hangt af van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema vind je praktische informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit zien we met name terug bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Den Hout.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, Nefit, Bosch, ATAG.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Technea, e-Heat, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Den Hout

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Vloerverwarming infrezen in Den Hout

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Den Hout.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een duurzame wijze behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Den Hout variëren tussen de €950,00 tot €1875,00. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van veel werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende schema delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Den Hout (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€770 – €790
20 – 25 m2€925 – €1225€1125 – €1475
45 m2€2275 – €2775€2550 – €3325
60 – 65 m2€3700 – €4425€4100 – €4875
85 m2 +€5225 – €5775€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten en arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: enkele constructies zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Den Hout? Hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Rijsbergen, Made en Achtmaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Oosterhout is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.oosterhout.nl). Voor duurzamere installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Den Hout?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor 15 m2 tot wel €6.350 voor 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het type product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Den Hout, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4911.

Plaats een reactie