Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dorst vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Dorst? Het is een type verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de verschillende vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dorst!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-dorst-4854

Vloerverwarming laten leggen in Dorst

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Met een professional weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, toilet, badkamer, slaapkamer, gang, woonkamer. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Dorst zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om het adres van de woning, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Oosterhout en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming experts omgeving Dorst

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze heeft te maken met velerlei variabelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok check je meer info over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op op maat gemaakte isolatieplaten & noppenplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Dorst.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch.

Natbouwsysteem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Magnum, WTH, e-Heat, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Dorst

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een korte reactietijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Dorst

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Dorst.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een slimme wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Dorst liggen tussen de €1025,00 tot €2250,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarming, de oppervlakte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de tabel hieronder bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dorst (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€770 – €780
20 m2€875 – €1300€975 – €1625
40 m2€2200 – €2750€2575 – €3325
60 – 65 m2€3750 – €4350€4150 – €4725
80 – 90 m2€5225 – €5775€5725 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, wapening, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Brabant).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Let op: enkele vloertypes geven minder goede prestaties. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de opsomming hieronder lees je een toelichting / praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dorst? Hieronder tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Ulvenhout, Galder en Teteringen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Oosterhout bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.oosterhout.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dorst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €5.200 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het geselecteerde model (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dorst, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 4849, 4854, 4903.

Plaats een reactie